teisipäev, 27. märts 2007

Olen teile võlgu veel reisimuljed Lätist.

Käisime ema ja väikevennaga viieks päevaks väljasõidul, peatudes Jurmalas ja nautides nii Jurmala kui Riia vaatamisväärsusi. Jurmala peamine vaatamisväärsus oli kohalik arhitektuur - selle kauni mereäärse linna majakesed on klass omaette. Kõrgem klass. Ja seal oli palju kasse!:) Linnakese atmosfääri andis üsna tabavalt edasi võrdlus Haapsaluga. Kokkuvõtteks vägagi sobiv paik puhkuse veetmiseks. Pealegi asus sealsamas ka väidetavalt Baltimaade ja Euroopa suurim veekeskus (Leedukad pidavat muidugi enda oma suurimaks nimetama ja kindlasti on kandidaate veelgi). Igal juhul oli see tõesti suurim, milles mina olen käinud ja meeldejääv lõbustus lastele. Jurmalast Eesti poole sõitma hakates soovitasin väikevennal vaadata paljukiidetud veekeskust veel viimast korda (see oli ilmselt tema suurim elamus sõidust), mille peale ta vastas, et pole see midagi viimane kord - kui ta suureks kasvab ja naise võtab, siis läheb sinna tagasi!
Palju kohtas Jurmalas aga ka Riias eestlasi, ning mõnes kohas läks aega mõistmiseks, et ainult eesti keele kuulmine enda ümber tegelikult ei ole normaalne. Riia vaatamisväärsused olid kohalik ooperiteater ja ballett "Korsaar", tsirkus ning muidugi kaubanduskeskused. Ballett oli omapärane aga huvitav. Kuigi sisulist tegevust oli vähe, nautisin üle pika aja ka lihtsalt jõu- ja ilunumbrite vaatamist, nii et kolm vaatust läksid üsna kiirelt. Tsirkus avaldas muljet juba seepärast, et enamasti näeb seda ainult telekast ja vahetu kogemus on siiski midagi muud. Oli toredaid ja mitte nii toredaid etteasteid aga kindlasti oli pilet ennast väärt. Jõudsime ka Lidosse, kus sain selle aasta esimest šašlõkki (jubehea oli!) ning mille lõbustuspargiga väikevend hiljem koos emaga tutvus. Ja enne tsirkust sain turult selle aasta esimesi maasikaid. Suured, punased, hapud ja natuke kõvad aga ikkagi maasikad. Õhtud Jurmalas kulusid iluuisutamise MM jälgimisele Eurospordist, mis lõpuks nii omaseks sai, et viimasel õhtul tundis väikevend sellest juba puudust kui meelelahutussaadet kogemata vaatama jäädi.
Viimasel hommikul jõudsime ka hotellis asunud SPA'sse, mis oli üllatavalt mitmekülgne. Esimest korda sain käia soolasaunas (proovige kui võimalust on!) ja ka aroomisaun (eukalüptilõhnaline) oli lõõgastav. Basseinidest ja mullivannidest muidugi rääkimata. Üldse oli tegu üsna tervisliku väljasõiduga:)
Kokkuvõtteks oli üllatavalt idülliline reis. Vaatamata väga erinevate ootuste ja soovidega inimeste kooslusele olid kõik piisavalt kompromissialtid ja sõit kujunes positiivses toonis.

Kommentaare ei ole: